Kryddor som passar till Drycker

Hibiskusblomman är populär i smaksatta teer, därför att den är djupt aromatisk och har en vacker röd färg. Smaken är något syrlig så att man sötar den ofta.Man kan dricka teet både varmt och kallt.

  • Syrlig
  • Röd färg
  • Aromatisk

Visa kryddan i butiken

Kamomillte anses hjälpa mot förkylning och är antiinflammatorisk. Den har mycket antioxidanter och är en populär medicinalväxt.

  • Mild
  • Antiinflammatorisk
  • Lugnande

Visa kryddan i butiken

Svart te är en populär dryck världen över och är vanligt både som löste och i påse. Det är vanligt att dricka det tillsammans med socker och mjölk.

  • Stark
  • Populär
  • Hälsosam

Visa kryddan i butiken

Mild, len och fyllig smak. Jasminte är en populär måltidsdryck i Kina. Jasminte kan användas som ingrediens i matlagning för att ge smak och färg åt söta rätter till exempel. Används för att smaksätta sylt och marmelad, liksom i en uppfriskande sorbet.

  • Stark
  • Populär
  • Hälsosam

Visa kryddan i butiken

Mycket gott och milt te. Vanlig måltidsdryck i Japan och är mycket hälsosam med mycket antioxidanter.

  • Stark
  • Populär
  • Hälsosam

Visa kryddan i butiken

Söt och varm med lite bitter, pepparliknande eftersmak. Det finns två olika kanelsorter, den ena är Ceylonkanel och den andra är Kassiakanel. Kassiakanel har kraftigare smak än Ceylonkanel men är något bittrare och färgen är mörkare. I Sverige använder vi kassiakanel – ceylonkanel som räknas som äkta kanel, är mindre vanlig hos oss. Kanel passar både till söt mat och kött.

I Nordafrika och Mellanöstern används kryddan i kötträtter och i Grekland har man kanel i den traditionella grytan stifado. I Indien använder man kanel till allt möjligt och barken brukar ingå i masala. Man brukar inte skilja på kanel och kassia, de kan användas vilken som. Smakerna är mycket lika och de flesta känner inte skillnaden, särskilt då kryddan är blandad med många andra ingredienser, som i bakverk till exempel.

Vi erbjuder ett antal ekologiska kanelprodukter. Kassiakanelchips från Vietnam, kassiakanel grovmalen från Indonesien, ceylonkanelpulver från Madagaskar och 3 inch ceylonkanelstång från Sri Lanka.

  • Söt och en aning bitter
  • pepparaktig smak
  • kryddblandningar

Visa kryddan i butiken

Från Indien. Den smaksätter vanlig té ofta tillsammans med varm mjölk och socker.

  • Indien
  • Te
  • Smaksättare

Visa kryddan i butiken